Wildzwijnspiesen met mirte (De zilveren lepel – Vlees)

In het kookboek De zilveren lepel – Vlees staat op bladzijde 180 het recept Wildzwijnspiesen met mirte. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding duurt: 30 minuten, plus 4 uur marineren. De bereiding vergt 1 uur 10 minuten.

 

 

 

Klik hier voor de recensie van De zilveren lepel – Vlees.

 

Ingrediënten

  • 600 g wildzwijnbiefstuk, in blokjes
  • 4 – 5 takjes mirte
  • 120 ml mirtelikeur
  • Kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 3 eetlepels boter
  • 6 kleine uitjes, in kwarten
  • 1 stengel bleekselderij, grof gesneden
  • 1 wortel, grof gehakt
  • Zout
  • Kastanjes voor erbij (eventueel)

 

Bereiding

  • Doe het vlees met de mirte, mirtelikeur, kaneelstokje, kruidnagels en appelciderazijn in een grote glazen schaal, dek af met plasticfolie en marineer het 4 uur op een koele plaats.
  • Week een aantal houten pennen 15 minuten in koud water en verhit de oven tot 180 C (stand 4).
  • Haal het vlees uit de marinade, zeef de marinade en zet apart. Rijg het vlees aan de pennen en breng op smaak met een mespunt zout. Smelt de boter in een braadslee, leg er de spiesen in en bak ze aan alle kanten bruin. Voeg de uitjes, bleekselderij en wortel toe en giet er de marinade en een soeplepel warm water bij. Zet 1 uur in de oven.

 

Tip


Snijd het vlees in even grote stukken. Het gaart dan gelijkmatig. Geef er eventueel in de marinade gebakken kastanjes bij.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.