Gevulde avocado met rivierkreeft (Puur en lichter)

In het kookboek Puur en lichter van Pascale Naessens en William Cortvriendt staat op bladzijde 80 het recept Gevulde avocado met rivierkreeft. De hoeveelheden in de recept zijn voor 2 personen en de bereiding duurt 15 minuten. Er is geen gaartijd.

 

Klik hier voor de recensie van Puur en lichter.

 

Ingrediënten

  • 50 g gepelde rivierkreeftjes
  • 1 mooie rijpe avocado
  • ½ groene paprika
  • ½ witte ui
  • ½ groene chilipeper
  • 1 limoen + ½ limoen
  • 2 takjes koriander
  • 1 takje munt
  • Olijfolie
  • Peper en zeezout

 

Bereiding

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de avocado. Houd de schil bij. Snijd alle groenten in fijne blokjes en doe alles in een schaal. Voeg de fijngesnipperde chilipeper, munt en koriander toe. Besprenkel met het sap van 1 limoen en olijfolie. Kruid met peper en zeezout en meng grondig. Schep tot slot de rivierkreeftjes onder de salade en vul de avocadoschillen op met de mengeling. Sprenkel het sap van de halve limoen erover en serveer.

 

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.