Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips (East by West)

In het kookboek East by West van Jasmine Hemsley staat op pagina 61 het recept Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen

 

Dit recept werd een paar jaar geleden op een zaterdag geboren, toen noch mijn moeder noch wij konden beslissen wat we zouden nemen als ontbijt. Ik had trek, maar was net teruggekeerd van mijn eerste boektoernee, waarbij ik het geluk had gehad om van vele heerlijke gerechten te genieten, maar ik had last van een verschrikkelijk jetlag. Ik wist dat ik zin had in eieren, maar mijn lichaam had behoefte aan groente. Mijn geniale moeder maakte dit en ik voegde er de komijn aan toe, wat tot een hemels gerecht leidde. Snel en eenvoudig, dus geweldig geschikt voor een doordeweeks ontbijt, en het voedt een heel gezin met maar heel weinig moeite. Hou wel rekening met kleverige vingers!

 

Klik hier voor de recensie van East by West.

 

Benodigdheden

  • ½ broccoli
  • 1 courgette
  • scheut extra vierge olijfolie, plus wat extra voor het opdienen
  • 4 middelgrote eieren
  • zeezout naar smaak
  • mespunt geroosterde gemalen komijn

 

Bereiding

  • Snij de broccoli in kleine roosjes en de courgette in soldaatjes – probeer ze allemaal even groot te maken, zodat ze tegelijk gaar zijn.
  • Stoom de groenten in een steamer tot ze een beetje zachter zijn, maar nog steeds een stevige bite hebben. Je kunt ze ook in een pan doen met drie eetlepels kokend water – de courgette 1-2 minuten en de broccoli 4 minuten – met een goed sluitend deksel erop. Controleer of het water niet helemaal verdampt.
  • Terwijl de courgette en broccoli aan het stomen zijn, doe je de eieren in een middelgrote pan, bedek ze met koud water en zet op een hoog vuur. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken voor zachte eieren.
  • Als de groente gekookt is, meng je er de olijfolie doorheen. Strooi er wat zout en komijn over.
  • Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te scheppen en zet extra zout, olie en komijn op tafel – en dippen maar!

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.