In het kookboek Soepboek van Irma Puma staat op pagina 80 het recept Lauwwarme pomodorosoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen.

 

Een klassieker is deze fluweelzachte boterige soep, heerlijk op een warme zomerdag. Deze soep is een heel pure soep en valt of staat bij de kwaliteit van de tomaten en de boter. Op de markt in Italië vind je een grote keus aan tomaten, zoals de san marzano of de pomodoro ciliegino. De lekkerste tomaten komen uit de streek Campanië, net onder Napels. Bij deze soep gebruiken we de tomaten van Gerard Koolen, de milano’s.

 

Klik hier voor de recensie van Soepboek.

 

Ingrediënten:

  • 1 kilo geurige ovale milano tomaten
  • 100 g roomboter
  • Versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel zeezout (4 g)
  • Veel verse basilicum

 

Bereiding:

  • Maak een kruisje in de tomaten, en dompel ze een minuut onder in kokend water, tot het velletje een beetje loslaat, zeker niet te lang 1 of 2 minuten.
  • Laat de tomaten een beetje afkoelen, ontvel ze, snij ze in lange repen, en gooi de pitjes weg, zodat alleen het vruchtvlees overblijft.
  • Zet een pan op een laag pitje, doe de tomaten erin, roer er de boter voorzichtig door, breng op smaak met zeezout en peper, serveer lauw.
  • Strooi voor het serveren een paar, in stukjes gescheurde, basilicumblaadjes op de borden.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: