Pannenkoeken/flensjes (Mijn kind bakt graag!)

In het bakboek Mijn kind bakt graag! van Helena Welvaert staat op bladzijde 56 het recept voor Pannenkoeken en flensjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 15 pannenkoeken. De bereidingstijd is 15 minuten bereiding en 15-30 minuten voor het bakken.

 

Wist je dat je op elk moment van de dag pannenkoeken kunt eten? Als ontbijt, lunch, avondeten, als tussendoortje… Je kunt dus gewoon nooit genoeg pannenkoeken eten!

 

Klik hier voor de recensie van Mijn kind bakt graag!

 

Materiaal:

  • Een keukenweegschaal
  • Een mengkom en garde of een keukenrobot
  • Een pollepel
  • Een pannenkoekenpan
  • Een bakspatel
  • Een zeef

 

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 35 g fijne witte suiker
  • Een zakje vanillesuiker (8 g)
  • 625 ml melk (halfvolle of volle)
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • Bakmargarine

 

Bereiding:

  • Breek de eieren en kluts ze goed los in de mengkom.
  • Roer hier beetje bij beetje de witte suiker en de vanillesuiker bij.
  • Blijf mengen terwijl je de melk toevoegt.
  • Zeef de bloem om achteraf brokjes te vermijden. Voeg ze dan beetje bij beetje bij je mengsel en roer tot je een dik, egaal, lopend deeg hebt. Als je nog klonters in je deeg zou hebben, kun je gerust even doorgaan met de mixer.
  • Doe wat bakmargarine in de pan en zet op een hoog vuur. Giet, als je pan goed warm is, met een pollepel wat deeg in de pan.
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten tot hij een mooi kleurtje heeft. Na het omdraaien gaat het snel!
  • Pannenkoeken zijn superlekker met alle soorten suiker (fijne witte suiker, donkerbruine, lichtbruine, bloemsuiker…) maar evengoed met een bolletje vanille-ijs en/of chocoladesaus of met confituur.
  • Je kunt je pannenkoek ook extra versieren. Knip uit een stevig stuk papier een sjabloon, bijvoorbeeld van een kerstboom. Leg het papier op je pannenkoek en bestrooi met bloemsuiker. Neem het sjabloon voorzichtig weg. En taraaa!

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.