In het kookboek Havermout van Amy Ruth Finegold staat op pagina 17 het recept Havermout met gebakken fruit & noten. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 6 personen.

Havermout wordt meestal in een pan op het fornuis gekookt, maar door de havermout in de oven te bereiden krijgt deze een nieuwe demensie. Als je havermout bakt, voeg ik altijd een ei toe waardoor de substantie lekkerder wordt.

 

Klik hier voor de recensie van Havermout.

 

Ingrediënten:

  • 200 g havermout
  • 20 g fijngehakte amandelen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker of ½ eetlepel stevia
  • 5,5 dl melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels gesmolten boter, plus extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 70 g blauwe bessen
  • Een ronde bakvorm met een doorsnede van 15 cm, ingevet

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Meng in een grote kom de havermout, de amandelen, het kaneelpoeder en de suiker. Roer in een andere kom de melk, het vanille-extract, de gesmolten boter en het ei door elkaar.
  • Doe de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Schep de bessen erdoorheen en doe het geheel in de bakvorm.]
  • Zet deze gedurende 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin en krokant zijn geworden.
  • Laat de havermout voor het serveren een beetje afkoelen.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.