Rundertartaar met gebrande paddenstoeltjes en een vinaigrette van eekhoorntjesbrood (Olijfolie)

In het boek Olijfolie van Wilma Van Grinsven-Padberg staat op bladzijde 191 het recept Rundertartaar met gebrande paddenstoeltjes en een vinaigrette van eekhoorntjesbrood. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Olijfolie.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram runderhaas
  • 2 eidooiers
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram beukenzwammetjes
  • 10 ml olijfolie
  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 200 ml sherry
  • 1 tak tijm
  • 50 ml sherry azijn
  • 120 ml olijfolie
  • 2 takken peterselie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

 

Bereiding:

  • Verwijder pezen en vliezen van de runderhaas en snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes tot een tartaar. Meng de eidooiers en olijfolie door de tartaar en breng het op smaak met zwarte peper en zeezout. Bewaar dit koud tot gebruik.
  • Meng de beukenzwammetjes met de olijfolie en brand ze met behulp van de gasbrander. Week het eekhoorntjesbrood in de sherry en zeef deze hierna uit de sherry. Bewaar de sherry. Hak de paddenstoelen fijn en kook ze samen met een takje tijm gaar in de sherry tot de vloeistof bijna verdampt is. Verwijder het takje tijm, voeg de azijn en olijfolie toe en breng het op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de rundertartaar over 4 borden en plaats hierop wat van de beukenzwammetjes. Roer de vinaigrette nog even goed door en lepel het over de rundertartaar. Strooi er als laatste wat van de gehakte peterselie over.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Olijfolie