Varkenskotelet op grootmoeders wijze (Kookbijbel)

In het boek Kookbijbel van Piet Huysentruyt staat op bladzijde 279 het recept Varkenskotelet op grootmoeders wijze. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 4 personen.

ImageKlik hier voor de recensie van de Kookbijbel.

 

Ingrediënten:

 

  • 4 varkenskoteletten (ongeveer 600 gram)

  • 50 gram margarine of boter

  • 8 eetlepels water

  • 4 aardappelen

  • 30 peultjes

  • 500 gram champignons

  • 16 zilveruitjes

  • 200 gram spek in blokjes

  • 1 teentje knoflook

  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Werkwijze:

  1. Kruid de koteletten en bak ze gaar. Blus met water en bewaar de jus.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de peultjes in tweeën en de champignons in vieren.
  3. Bak de aardappelen aan in wat margarine of boter. Voeg achtereenvolgens de champignons, de zilveruitjes, het spek, de peultjes en de knoflook toe.
  4. Doe er op het laatst de peterselie bij en serveer met de kotelet en de jus.

Eet smakelijk!