Gestoofde varkenswangen in kokoswater (Slow Cooked)

In het kookboek Slow Cooked van Olivia Andrews staat op pagina 94 het recept Gestoofde varkenswangen in kokoswater. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen. Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 8 uur en 20 minuten (slowcooker), 2 uur en 45 minuten (fornuis)

 

In dit lichte, voedzame Vietnamese gerecht kun je ook runderwangen of kippenbouten (zonder vel) gebruiken in plaats van varkenswangen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Slow Cooked.

 

 

Ingrediënten:

  • 1 el fijngeraspte gember
  • 4 rode Aziatische sjalotjes, in dunne ringen
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 l kokoswater
  • 6 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • 3 el suiker
  • 100 ml vissaus
  • 1,5 kg varkenswangen, ontveld en bijgesneden
  • 1 el maïzena – alleen voor de slowcooker
  • Dikke rijstnoedels, munt, Vietnamese munt en koriander, gebrande pinda’s en fijngesneden Spaanse peper, voor erbij.

 

Bereiding in de slowcooker

  • Doe de gember, sjalotjes, knoflook, het kokoswater, de steranijs, kaneelstokjes, kruidnagel, suiker, vissaus en het varkensvlees in de slowcooker. Laat 8 uur op de lage stand garen tot het vlees mals is. Neem het vlees er met een schuimspaan uit en zet weg.
  • Zet dan de slowcooker op de hoge stand. Meng in een kommetje de maïzena met 125 ml van het kookvocht tot een glad mengsel en schenk in de slowcooker. Laat, onafgedekt, 15 minuten iets indikken. Trek intussen het varkensvlees in grote stukken en doe het in de slowcooker om nog 5 minuten door te warmen.
  • Serveer met rijstnoedels, kruiden, pinda’s en Spaanse peper.

 

Bereiding op het fornuis

  • Doe de gember, sjalotjes, knoflook, het kokoswater, de steranijs, kaneelstokjes, kruidnagel, suiker, vissaus, het varkensvlees en 500 ml water in een grote pan met dikke bodem.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Knip een cirkel uit bakpapier en leg deze direct op de vloeistof. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen. Neem het vlees er met een schuimspaan uit en zet weg.
  • Zet het vuur hoog en breng het braadvocht aan de kook. Laat in ongeveer 30 minuten iets indikken en zet dan het vuur laag. Trek intussen het varkensvlees in grote stukken en doe het in de pan om nog 5 minuten door te warmen.
  • Serveer met rijstnoedels, kruiden, pinda’s en Spaanse peper.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.