Gestoofde varkensschenkel in ahorn en bier (Recepten uit Canada)

In het kookboek Recepten uit Canada van Frédérique Chartrand staat op bladzijde 20 het recept Gestoofde varkensschenkel in ahorn en bier. De hoeveelheden in dit recept zijn voor ongeveer 6 personen. De voorbereiding vergt 10 minuten de stooftijd duurt 4 uur.

 

Klik hier voor de recensie van Recepten uit Canada.

 

Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 2 varkensschenkels van ongeveer 800 g elk
  • 1 tl zout
  • 4 kruidnagels
  • 250 ml ahornsiroop
  • 250 ml ambachtelijk bruin bier (of ander bruin bier van goede kwaliteit)

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C. Schuif het rooster in het midden. Verhit de olie in een grote gietijzeren braad- of stoofpan (ovenbestendig). Leg de schenkels erin. Braad de schenkels in enkele minuten aan alle kanten aan. Bestrooi het vlees met zout.
  • Stamp of maal de kruidnagels fijn in een vijzel. Schenk de ahornsiroop en het bier in de stoofpan (de schenkels moeten tot ongeveer drie vierde onder staan). Voeg de gemalen kruidnagels toe.
  • Dek de pan af en zet hem in de oven. Laat het vlees 4 uur garen. Draai de schenkels elk uur om en bedruip ze met het braadvocht.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.