Tartaar Rossini (Tartaar van het mes)

In het kookboek Tartaar van het mes van Jean-Guillaume Dufour staat op pagina 48 het recept Tartaar Rossini. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 tartaar. De bereidingstijd is 15 minuten, de baktijd 45 seconden aan elke kant.

 

De 19e-eeuwse operacomponist Rossini wordt eveneens beschouwd als de bedenker van het recept tournedos Rossini. Dit recept is een eerbetoon. Vergeet niet om twee koekenpannen klaar te zetten: een voor de tartaar en een voor de eendenlever; ze moeten namelijk tegelijk gebakken worden. Begin met de tartaar omdat die iets langer moet bakken en doe dan de eendenlever in de andere pan.

 

Klik hier voor de recensie van Tartaar van het mes.

 

Ingrediënten:

  • 180 g rundergehakt
  • 1 el ketchup
  • 1 el gehakte cornichon
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 1 mooie plak rauwe eendenlever

 

Bereiding:

  • Meng in een mengkom alle ingrediënten, behalve de eendenlever.
  • Bak de tartaar en de eendenlever in twee aparte koekenpannen (de tartaar in een druppeltje olie, de eendenlever in een droge pan, allebei op hoog vuur).
  • Leg de tartaar op het bord.
  • Leg de plak eendenlever op de tartaar.

 

Erbij:

  • Garnituur: de klassieke combinatie van friet met sla.
  • Wijn: een glas wijn, witte of rode, is bij deze tartaar een must. Ga je voor wit, kies dan een mooie, beetje oude mâcon. Drink je liever rood, probeer dan een côte –de-blaye die vier tot vijf jaar oud is.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.