Hesprolletjes van lauwe Vlaamse ovengebakken hesp (Lekker Kempens)

In het kookboek Lekker Kempens staat op pagina 72 het recept Hesprolletjes van louwe Vlaamse ovengebakken hesp, gevuld met rauwmelkse geitenkaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereiding duurt 15 minuten.

 

De rauwmelkse geitenkaas in dit gerecht haal je uiteraard bij geitenboerderij Polle. Als je niet houdt van balsamicoazijn, dan kun je deze ook perfect vervangen door een andere azijn, bijvoorbeeld cider of witte wijnazijn.

 

 

Klik hier voor de recensie van Lekker Kempens.

 

Ingrediënten:

  • 4 mooie sneetjes ovengebakken hesp
  • 50 g room
  • 400 g rauwmelkse geitenkaas
  • enkele takjes bieslook
  • 500 g gemengde uien (rode ui, zoete witte ui, lente-ui)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding:

  • Meng de room met de geitenkaas. Kruid met peper en meng er wat fijngesneden bieslook onder.
  • Snijd de uien in fijne ringen, kruid met peper en zout en meng er de olijfolie en balsamicoazijn onder.
  • Verdeel de geitenkaas over de hesp en rol op. Warm de oven voor op  170 °C.
  • Plaats de hesprolletjes enkele minuutjes in de warme oven.
  • Snijd de rolletjes in tweeën en schik op het bord met wat uiensla.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop. Klik op de banner voor meer informatie: