Pittige krokodil (De wereld rond in 80 gerechten en wijnen)

In het kookboek De wereld rond in 80 gerechten en wijnen van Inne Vanden Bremt en Alain Bloeykens staat op pagina 54 het recept Pittige krokodil. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4 personen.

 

Krokodil kan ook vervangen worden door parelhoen.

 

Klik hier voor de recensie van De wereld rond in 80 gerechten en wijnen.

 

Ingrediënten:

  • 600 g krokodil
  • 4 theelepels geplette peperkorrels
  • 2 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 8 eetlepels bruine suiker
  • 8 eetlepels vissaus
  • sap van ½ limoen
  • 400 g minimaïs
  • 250 g wildrijst

Bereiding:

  • Vijl de peperkorrels, de jeneverbessen en de kruidnagel.
  • Warm de suiker, de vissaus en het limoensap op tot de suiker oplost. Kook de kruiden 5 minuten mee.
  • Voeg het in stukken gesneden vlees toe en laat 5 minuten meekoken. Serveer met minimaïs en wildrijst.

Wijntip:

  • Ook hier komt Australische rode wijn goed tot zijn recht, We opteren voor een blend van cabernet en shiraz. De eerste zorgt voor excellent smeuïg fruit, terwijl de tweede de wijn van een stevige kruidige toets voorziet. Dit is vooral nodig om de peperkorrels, de jenverbessen en de kruidnagel de baas te kunnen.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: