Cœur de bœuf gevuld met krab (Stoofpotten)

In het kookboek Stoofpotten staat op pagina 46 het recept Cœur de bœuf met krab. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen en de bereiding duurt ongeveer 40 minuten.

Niets smaakt zo vol als een Cœur de boeuf-tomaat.

 

Klik hier voor de recensie van Stoofpotten.

Ingrediënten:

  • 4 grote Cœur de bœuf-tomaten
  • 1 snede volkorenbrood
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes oregano
  • enkele takjes rozemarijn
  • 400 g krab
  • 5 el couscous
  • versgemalen peper
  • zout
  • 150 ml à 200 ml groentebouillon

Bereiding:

  • Snij de top an de tomaten en hou het hoedje apart. Lepel de tomaten leeg en snij het vruchtvlees met de pitjes fijn.
  • Snij de korst van het brood en mix hem fijn. Snipper het sjalotje, de knoflook en enkele takjes tijm, oregano en rozemarijn fijn. Meng ze met het vlees van de krabm het broodkruim, de ongekookte couscous, en de fijngesneden tomaat. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Doe de vulling in de tomaten, zet ze in een stoofpot en schenk er de groentebouillon over. Plaats er het hoedje op. Dek de stoofpot af en zet 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: