Lamskotelet met schorseneren en truffels (We love lamb)

In het kookboek We love lamb van Johan Segers en Dirk De Prins staat op pagina 134 het recept Lamskotelet met schorseneren en truffels. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 Klik hier voor de recensie van We love lamb.

Ingrediënten:

  • 2 x 4 lamskoteletten per persoon
  • 150 g gekuiste schrorseneren
  • 1 schorseneer gewassen maar ongeschild
  • 50 g truffelschijven
  • 50 g truffelbunoise
  • 5 dl truffeljus
  • 3 dl lamsfond
  • enkele selderblaadjes
  • ½ l melk
  • 150 g roux
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kruid de koteletjes. Bak ze aan in waat boter en laat rusten op een warme plaats (bjivoorbeeld een oven op 40 ºC. Kook de schorseneren op klassieke wijze.
  • Maak met de melk en roux een mooie, gladde witte saus. Meng er de schorseneren onder en breng op smaak met peper en zout.
  • Deglaceer de pan van de koteletjes met lamsfond en truffeljus. Laat de stukjes truffel eventjes garen in de jus. Schrik op de koteletjes enkele schijven truffel.
  • Geef als garnituur enkele gefrituurde selderblaadjes en reepjes schorseneren.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: