Romeinse saltimbocca (De zilveren lepel)

In het kookboek De zilveren lepel staat op pagina 831 het recept Romeinse Saltimbocca. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Dit is het enige hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken waarvan het recept officieel is goedgekeurd en vastgelegd: een jury van koks werd het in 1962 in Venetië over dit recept eens. Saltimbocca betekent overigend 'Spingt in de mond'.


Klik hier voor de recensie van De zilveren lepel.

Ingrediënten:

  • 100 g plakjes rauwe ham, doormidden
  • 500 g kalfsoesters
  • 8-10 blaadjes verse salie
  • 50 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • zout

Bereiding:

  • Leg op elke oester een half plakje ham, leg daarop een salieblaadje, vouw het geheel dicht en sluit het met een cocktailprikker. Zie hiervoor de opmerking hieronder van Koos Stadhouders.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin. Bestrooi het met zout, giet er de wijn bij, laat hem verdampen en verwijder de prikkers.

Eet smakelijk!
 

Opmerking van Koos Stadhouders:

Het recept voor Saltim Bocca in Zilveren Lepel is verkeerd uit het Italiaans vertaald. Volgens het Italiaanse origineel moet het niet dichtgevouwen worden. Helemaal fout. Ze hebben 'Fermate' verkeerd vertaald, dat betekent i.c.: vastmaken. Niks: dichtvouwen. Helemaal niet lekker.

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.