Gestoomde lamsschouder met zout en gevijzelde komijn (El Harouchi)

In het kookboek El Harouchi van Lise Goeman Borgesius staat op pagina 130 het recept Gestoomde lamsschouder met zout en gevijzelde komijn. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Ik kan over dit gerecht niet zo veel zeggen. Misschien wil ik er ook niet zo veel over zeggen... het spreekt voor zich.

Klik hier voor de recensie van El Harouchi.

Ingrediënten:

  • 30 gram verse gember
  • 1 laurierblaadje
  • ½ bol knoflook
  • ½ citroen
  • 1 lamsschouder, met bot
  • zeezout
  • gevijzelde komijn

Bereiding:

  • Vul een stoompan met water en doe daarin de verse gember, het laurierblaadje, ½ bol knoflook en ½ citroen. 
  • Leg de lamsschouder in het vergiet van de stoompan en doe het deksel erop.
  • Laat de lamsschouder 2 uur stomen totdat hij zacht en gaar is en makkelijk uit elkaar valt.

Opmaak:

  • Leg de lamsschouder op een mooie grote schaal en zet naast de lamsschouder een klein schaaltje met wat zeezout en een schaaltje met gevijzelde komijn.
  • Eet dit gerecht met je handen en pluk het vlees van het bot. Bestrooi naar eigen smaak met wat zout en komijn en serveer met warm Marokkaans brood.
Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.