In het kookboek À table van Jane Webster staat op pagina 98 het recept Kalfsvlees met vermout en dragon. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

Laat je niet misleiden door de eenvoud van dit recept; het is overheerlijk. De subtiele smaak van de lichtgekleurde, malse kalfslapjes vormen een smakelijk contrast met de droge vermout.

Klik hier voor de recensie van à table.

Ingrediënten:

  • 60 gram boter
  • 6 kalfsschnitzels van 150 gram
  • 1 teentje knoflool, fijngehakt
  • 0,5 – 1 eetlepel citroensap
  • 120 ml droge vermout
  • 2 eetlepels dragon, of fijngehakte bladpeterselie, voor erbij

Bereiding:

  • Smelt de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees in 3 minuten aan beide kanten. Voeg knofkool en citroensap toe, schenk de vermout erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met fijngehakte dragon of peterselie.

Eet smakelijk!