In soja gestoofde runderwang met zoethout (Specerijen)

In het kookboek Specerijen van Jane Lawson staat op pagina 308 het recept In soja gestoofde runderwang met zoethout. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.


Klik hier voor de recensie van Specerijen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 6 runderwangen (ongeveer 1,2 kg), schoongemaakt
  • 1 ui, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 60 milliliter lichte sojasaus
  • 60 milliliter shaoxing-rijstwijn
  • 2 stukjes steranijs, gebroken
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 stukje gedroogd zoethout
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 250 milliliter runderbouillon
  • 1 kleine hand verse koriander
  • 1 verse, lange rode peper, in diagonale stukjes

Bereiding:

  • Verhit  de olie in een braadpan op hoog vuur en braad de runderwangen, in porties, 2-3 minuten aan tot ze bruin zijn. Neem het uit de pan en zet weg.
  • Draai het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 minuten, of tot hij zacht is. Doer er knoflook en gember bij en roerbak 30 seconden, of tot de aroma\'s loskomen. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de koriander en rode peper, dek af en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de runderwangen er weer bij en dak af met een vel bakpapier. Draai het vuur laag, dek af en laat 2 uur zachtjes koken, of tot de wangen erg zacht zijn. Roer er de koriander en rode peper door, dek af en laat 5 minuten staan.
  • Serveer met gestoomde rijst en Aziatische groenten.
Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.