Stoofpotje van lam met kerrieananas en limoen (Lamsvlees)

In het kookboek Lamsvlees van Veronique De Meyer  staat op pagina 110 het recept Stoofpotje van lam met kerrieananas en limoen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Lamsvlees.

 

Ingrediënten:

 

  • 800 gram lamsstoofvlees

  • 2 eetlepels olie

  • 1 ananas

  • 1 eetlepel gele currypasta

  • 1 steranijs

  • 2 deciliter kokosmelk

  • 1 limoen

  • 250 gram erwtjes

  • peper en zout

 

Bereiding:

 

  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in beetklare stukken.

  • Bak het vlees aan alle kanten in de olie.

  • Voeg de currypasta, de steranijs en de kokosmelk toe en laat 25 minuten op een zacht vuur garen.

  • Voeg de ananasstukjes toe een laat nog 10 minuten garen.

  • Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers het sap uit.

  • Voeg de erwtjes en de limoenrasp bij het vlees. Laat nog 3 minuten doorwarmen.

  • Proef de saus na op peper en zout en breng verder op smaak met limoensap.

Eet smakelijk!