Rolletjes van gehakt en aubergine (L'Arte della Cucina)

In het kookboek L'Arte della Cucina van Anna Del Conte en Val Archer staat op pagina 188 het recept Rolletjes van gehakt en aubergine. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen.

Een recept uit een van mijn lievelingsboeken over de Apulische keuken - La Cucina Salentina van Lazari Lucia.

 

ImageKlik hier voor de recensie van L'Arte della Cucina.

 

Ingrediënten:

 

  • 3 middelgrote aubergines

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd

  • 500 gram gehakt (half varkens- en half kalfsgehakt)

  • 100 gram broodkruim

  • 100 gram geraspte kaas (half parmezaan en half pecorino)

  • 2 eieren

  • 1 bosje verse bladpeterselie

  • extra vergine olijfolie

  • zout en versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

 

  • Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Doe ze in een vergiet, bestrooi ze met grof zout en laat ze 2 uur rusten.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/gasstand 4. Wrijf een kom in met de snijkant van het teentje knoflook. Voeg het gehakt, broodkruim, de kaas, eieren, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper en roer goed.

  • Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en leg er steeds een paar tegelijk op een plank. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel, leg er een op het midden van elke plak aubergine en rol deze op. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat, besprenkel ze met olie, bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.