In het kookboek De creoolse keuken staat op pagina 162 het recept Lamsvlees in een saus met kurkuma en wasabi met pistachenootjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De rusttijd is 8 tot 24 uur. De voorbereidingstijd bedraagt 10 en de bereidingstijd vergt 50 minuten.

 

ImageKlik hier voor de recensie van De creoolse keuken.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kilogram lamslappen
  • 1 grote ui, in grove stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plajes gesneden
  • 0,25 chilipeper, fijngehakt
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 tot 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • snuf kurkuma (geelwortel)
  • 3 eetlepels wasabipoeder
  • sap van 2 citroenen
  • 50 gram gepelde pistachenoten

Bereiding:

  • Snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en schep het vlees in de pan. Braad de blokjes lamsvlees rondom aan zonder ze te laten kleuren. Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vlees met het deksel op de pan 45 minuten stoven. Neem de pan van het vuur.
  • Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Voeg het stoofvocht van het vlees toe. Laat de saus al roerend een paar minuten doorkoken en neem de pan van het vuur. Roer de eierdooier los met de crème fraîche en roer de kurkuma en het wasabipoeder erdoor. Roer dit mengsel met het citroensap door de saus.
  • Schep het lamsvlees in een schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de grof gehakte pistachenootjes.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Engelse taal nog te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.