Krabbetjes in bouillon-sojasaus (Sus domesticus)

In het kookboek Sus domesticus van Ko Sliggers staat op pagina 79 het recept Krabbetjes in bouillon-sojasaus.
Krabbetjes zijn de uitgesneden ribben met het tussenliggende vlees. Je hebt platte rib, uit de buik gesneden en ronde rib, uit het ribstuk gesneden. Ze staan vaak als spareribs op de kaart.

ImageKlik hier voor de recensie van Sus domesticus.

Ingrediënten:

  • 1 kilo krabbetjes

  • 3 gram zwarte peper

  • 5 gram zout

  • 2 gram kaneel

  • 2 gram gemalen kruidnagel

  • 2 gram foelie

  • 2 gram kardemon

  • 2 gram kerrie

  • 12 gram suiker

  • 5 deciliter sojasaus

  • 2,5 deciliter glace

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 10 gram verse gember

  • zonnebloemolie

  • 6 deciliter droge sherry

Bereiding:

  • Zout het vlees en zet het koel weg. Meng alle kruiden met de sojasaus en de glace en verwarm het mengsel voor.

  • Snijd de knoflook, de ui en het stuk gember fijn. Fruit het vervolgens in de olie op hoog vuur en voeg de krabbetjes toe.

  • Bak ze rondom iets aan en voorkom dat de ui, gember en knoflook te donker kleuren.

  • Blus af met de sherry en voeg daarna de voorverwarmde gekruide bouillon-sojasaus toe.

  • Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de krabbetjes met het deksel op de pan 15-20 minuten garen.

  • Haal ze uit de pan en doe ze in een braadslee om ze nog 10 minuten te drogen in een hete overn (175 graden Celsius).

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.