Kotelet gemarineerd in trappistenbier met peperkoek (Varkensvlees)

In het boek Varkensvlees van Véronique en Michel De Meyer staat op pagina 53 het recept Kotelet gemarineerd in trappistenbier met peperkoek. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

ImageKlik hier voor de recensie van Varkensvlees.

Ingrediënten:

  • 1 flesje trappistenbier

  • peper en zout

  • 2 plakjes peperkoek

  • 4 koteletten

  • 2 uien

  • 2 eetlepels olie

  • 1 eetlepel boter

Bereiding:

  • Breng het bier op smaak met peper en zout en kruimel de peperkoek erin fijn.

  • Leg de koteletten in deze marinade en laat ze minstens 4 uur marineren.

  • Pel de uien en snipper ze fijn.

  • Haal de koteletten uit de marinade en dep ze droog.

  • Roerbak de ui in de olie en voeg er dan het vlees bij.

  • Laat de koteletten aan beide kanten 3 minuten garen. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

  • Giet de marinade in de pan en laat ze op een hevig vuur tot de helft inkoken.

  • Giet door een vergiet en breng op smaak met peper en zout.

  • Werk verder af met enkele klontjes koude boter.

  • Voeg het vlees bij de saus en laat nog eventjes goed warm worden.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.