Sushi's van aardappel, zure haring en Breydelham met salsa van ui en appel (Lekker Lokaal)

In het kookboek Lekker Lokaal van Breydel staat op bladzijde 74 het recept Sushi's van aardappel, zure haring en Breydelham met salsa van ui en appel.

 

De hoeveelheden in dit recept voor een voorgerecht zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Lekker Lokaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:


Voor de sushi:

4 grote aardappelen
1 ei
25 gram hoeveboter
5 cl hoevekarnemelk
4 norivellen
4 zure haringen, in lange repen gesneden
100 gram Breydelham op 0,5 centimeter dikte, in repen gesneden
enkele takjes dille
Voor de salsa:
1 witte ui , in fijne blokjes
1 mooie Granny Smith appel zonder schil, in fijne blokjes
1 eetlepel appelciderazijn
peper en zout
gehakte peterselie
1 eetlepel honing

Bereiding:


Kook de aardappelen in water gaar, giet ze af en laat ze drogen op het vuur en pureer ze. Meng er het ei, een klontje boter en de hoevekarnemelk door en laat afkoelen. Leg de norivellen open en verdeel er – in het midden - de puree over. Leg er de repen zure haring en de Breydelham op en rol de vellen stevig op. Laat de sushi 1 uur opstijven in de koelkast. Marineer voor de salsa de ui en appel in de appelciderazijn, voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Werk af met de gehakte peterselie. Snijd de rolletjes bij en serveer met de salsa en takjes dille.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Lekker Lokaal