Pilaki met mosselen (Recepten uit Istanbul)

In het kookboek Recepten uit Istanbul van Pomme Larmoyer staat op bladzijde 76 het recept Midye pilaki, ofwel in goed Nederlands: Pilaki met mosselen. De voorbereiding is 15 minuten, de bereiding: 20 minuten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Pilaki is een Turkse stoofschotel van allerlei groenten (wortels, tomaten, aardappels of andere groenten) waaraan vis of vlees naar keuze wordt toegevoegd.

Klik hier voor de recensie van Recepten uit Istanbul.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 aardappels
  • 4 el zonnebloemolie
  • 250 g tomatenblokjes
  • 300 g mosselen zonder schelp
  • Zout
  • ½ bosje peterselie

 

Bereiding:

Hak de knoflook fijn, schil de wortel en de aardappels en snijd in blokjes. Bak deze 2 minuten in de zonnebloemolie. Voeg de tomatenblokjes en 150 ml water toe, dek de pan af en laat een tiental minuten sudderen. Voeg de mosselen toe als de groenten net beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en laat nog 5 minuten afgedekt sudderen. Hak intussen de peterselie grof. Bestrooi de pilaki net voor het serveren met de peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

Dit is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.