- Gegevens
- Categorie: Vegetarisch
In het kookboek Herbas van David Van Steenkiste staat op pagina 152 het recept Focaccia met tomaat, geitenkaas en kruiden. Dit is een sharinggerecht door Nick Coppens. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereidingstijd is 40 minuten.
Klik hier voor de recensie van Herbas.
Ingrediënten
- Geitenkaascrème:
- 200 g biologische geitenkaas
- 100 g hangop van biologische geitenkaas
- Zeste van een biologische citroen
- Zeezout en grove peper
- Enkele bloemetjes en blaadjes citrusafrikaan (fijngesneden)
- 30 g bloemenhoning
- Zoetzure azijn van citrusafrikaan:
- 200 ml sushi-azijn
- 200 ml wittewijnazijn
- 1 teen knoflook
- 10 g mosterdzaad
- 50 g bloemetjes van citrusafrikaan
- Overige:
- 1 focacciabrood
- 6 el olijfolie
- 10 verschillende soorten gepelde tomaatjes
- Citrusafrikaanazijn
- Peper en zout
- 1 rode ui
- 2 el peperoncino ( te koop online)
- Verschillende kruiden en bloemen van het seizoen
Bereiding
Geitenkaascrème:
- Doe alle ingrediënten voor de geitenkaascrème in een blender en mix tot een gladde crème.
Zoetzure citrusafrikaanazijn:
. Breng alles tot aan het kookpunt, laat afkoelen in de koelkast, haal door een fijne zeef en bewaar in een afgesloten fles in de koelkast.
- Afwerking:
- Gril het focacciabrood mooi krokant in de oven en besprenkel met wat olijfolie.
- Marineer de tomaatjes 5 minuten in een mengsel van citrusafrikaanazijn, olijfolie, peper en zout. Pel de rode ui, snijd in staafjes en marineer in dezelfde marinade.
- Smeer de focaccia in met geitenkaascrème en beleg rijkelijk met tomaatjes, pepertjes en rode ui.
- Werk af met kruiden en bloemen uit het seizoen.
Eet smakelijk!
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Herbas