In het kookboek De groentekeuken -Hapjes en dipjes van Emilie Franzo staat op bladzijde 44 het recept Gevulde paprika-terrine.

Het recept is vegetarisch en glutenvrij. De hoeveelheden in het recept zijn voor 8 personen, de voorbereiding duurt 25 minuten en de bereiding 20 minuten. U moet rekening houden dat ingrediënten een nacht moeten rusten.

 

 

Klik hier voor de recensie van De groentekeuken – Hapjes en dipjes.

Ingrediënten:

  • 6 paprika’s
  • 1 bosje bladpeterselie
  • Zout en peper
  • 325 g verse geitenkaas
  • 18 g dikke room

 

Bereiding

Snijd de paprika’s in brede repen, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Kook ze 20 minuten in water met zout. Laat de repen uitlekken en afkoelen. Meng in een kom de verse geitenkaas en de dikke room. Hak de bladpeterselie fijn en meng die door de kaasroom. Roer er ook zout en peper door. Bekleed een terrine met plasticfolie en laat de folie uitsteken aan de randen. Bedek de bodem met paprikarepen en verdeel er een laag kaasroom over. Maak zo om en om laagjes paprika en kaasroom en eindig met een laag paprika. Sla de uitstekende stukken folie over de terrine en zet die een nacht in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. De Groentekeuken – Hapjes & Dips