Kokosmaaltijdsoep (Soul Kitchen)

In het kookboek Soul Kitchen van Kim Vercoutere en Ine Tomme staat op bladzijde 145 het recept Kokosmaaltijdsoep. De hoeveelheden in het recept zijn voor 4 personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Soul Kitchen.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • ½ cup rode linzen
  • 1 liter water
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ kleine oranje pompoen, in blokjes van 1 cm
  • ½ courgette, in blokjes van 1 cm
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ¼ theelepel korianderpoeder
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel madrascurrypoeder
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 theelepels groentebouillon
  • 4 porties rijstvermicelli

 

Bereiding

Stoof de ui, knoflook en gember in de olie. Meng de linzen eronder. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten koken de kokosmelk en de groenten toe en bouw geleidelijk aan smaak op door de andere kruiden en smaakmakers toe te voegen. Laat nog 10 minuutjes pruttelen. Roer af en toe om, want de linzen kunnen aan de bodem kleven. Voeg er de rijstvermicelli aan toe, volgens de bereidingstijd op het pakje.

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.