Gratin van Courgette met Chimaykaas geaffineerd met trappistenbier (Carnet de Cuisine Pierre Wynants)

In het kookboek Carnet de Cuisine Pierre Wynants  staat op pagina 148 het recept Gratin van Courgette met Chimaykaas geaffineerd met trappistenbier. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Een geslaagd Frans-belgisch huwelijk!

Klik hier voor de recensie van Carnet de Cuisine - Pierre Wynants.

Ingrediënten:

  • Wat olijfolie
  • 40 gram gekonfijte tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 10 gram gepelde rode paprika, in grove juliënne gesneden
  • 80 gram courgette, in grove juliënne van 2 à 3 millimeter bij 2 centimeter
  • 40 gram knolselder, in grove juliënne van 2 à 3 millimeter bij 2 centimeter
  • 8 ontpitte groene olijven in fijne juliënne
  • wat geraspte Chimaykaas geaffineerd met trappistenbier
  • 1 koffielepel gehakte citroenschil
  • versgemalen peper en zout

Bereiding:

  • Bak de courgette en de knolselder in de olijfolie
  • Voeg de rode paprika, de citroenschil, de gekonfijte tomaten en de olijven toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak er kleine hoopjes van op een geoliede bakplaat.
  • Bestrooi met de kaas.
  • Warm 3 à 4 minuten op in de oven en zet even onder de salamander of de frill om een goudkleurig kaaskorstje is bekomen.
Eet smakelijk!