In het kookboek Carnet de Cuisine Pierre Wynants staat op pagina 148 het recept Gratin van Courgette met Chimaykaas geaffineerd met trappistenbier. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Een geslaagd Frans-belgisch huwelijk!
Een geslaagd Frans-belgisch huwelijk!
Klik hier voor de recensie van Carnet de Cuisine – Pierre Wynants.
Ingrediënten:
- Wat olijfolie
- 40 gram gekonfijte tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 10 gram gepelde rode paprika, in grove juliënne gesneden
- 80 gram courgette, in grove juliënne van 2 à 3 millimeter bij 2 centimeter
- 40 gram knolselder, in grove juliënne van 2 à 3 millimeter bij 2 centimeter
- 8 ontpitte groene olijven in fijne juliënne
- wat geraspte Chimaykaas geaffineerd met trappistenbier
- 1 koffielepel gehakte citroenschil
- versgemalen peper en zout
Bereiding:
- Bak de courgette en de knolselder in de olijfolie
- Voeg de rode paprika, de citroenschil, de gekonfijte tomaten en de olijven toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Maak er kleine hoopjes van op een geoliede bakplaat.
- Bestrooi met de kaas.
- Warm 3 à 4 minuten op in de oven en zet even onder de salamander of de frill om een goudkleurig kaaskorstje is bekomen.
Eet smakelijk!