In het kookboek Tough Cookie van Lotje Deelman staat op bladzijde 87 het recept Bietensoep met wodkaroom. Het is een voorgerecht, lunchgerecht of hoofdgerecht voor 2 personen. Deze soep is vegetarisch.
Klik hier voor de recensie van Tough Cookie.
Ingrediënten:
- 250 g gekookte bietjes
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 tl gemalen komijn
- 25 g hazelnoten
- 2 el zure room
- 1 el wodka
Bereiding:
- Trek het velletje van de bietjes en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Doe de bietjes met het water, het bouillonblokje en de komijn in een pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
- Proef of de soep peper en/of zout nodig heeft.
- Roer de zure room los met de wodka en veel zwarte peper.
- Schep de soep in borden of kommen, schep er een lepel wodkaroom op en strooi ern een paar hazelnoten in.
Eet smakelijk!