In het kookboek Tough Cookie van Lotje Deelman staat op bladzijde 87 het recept Bietensoep met wodkaroom. Het is een voorgerecht, lunchgerecht of hoofdgerecht voor 2 personen. Deze soep is vegetarisch.

Klik hier voor de recensie van Tough Cookie.

Ingrediënten:

  • 250 g gekookte bietjes
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl gemalen komijn
  • 25 g hazelnoten
  • 2 el zure room
  • 1 el wodka

Bereiding:

  • Trek het velletje van de bietjes en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer.
  • Doe de bietjes met het water, het bouillonblokje en de komijn in een pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Proef of de soep peper en/of zout nodig heeft.
  • Roer de zure room los met de wodka en veel zwarte peper.
  • Schep de soep in borden of kommen, schep er een lepel wodkaroom op en strooi ern een paar hazelnoten in.

Eet smakelijk!