Abrikozen met amaretto (Droog!)

In het kookboek Droog! van Michelle Keogh staat op bladzijde 31 het recept Abrikozen met amaretto. Aantal: 20-24 halve abrikozen. Voorbereiden: 1 uur 15 minuten. Drogen: 20-28 uur

 

Koop direct abrikozen zodra ze in het seizoen zijn en doe er je voordeel mee. Zoek rijpe, zoete exemplaren uit. Lichte plekjes of vlekjes hebben geen invloed op het eindresultaat. De abrikozen in dit recept hebben van tevoren een heerlijk amarettobadje gehad, maar gewone gedroogde abrikozen zijn ook heerlijk.

 

 

Klik hier voor de recensie van Droog!

 

Ingrediënten:

 

  • 450 g abrikozen
  • 25 g kristalsuiker
  • 60 ml amaretto

 

 

Bereiding:

 

  1. Snijd de abrikozen door tot de pit. Draai de helften in tegengestelde richting en trek ze van de pit. Gooi de pit weg.
  2. Leg de abrikozenhelften met het velletje naar beneden in een grote mengkom. Bestrooi ze met de suiker en schenk de amaretto erover. Laat de abrikozen 1 uur marineren (schep ze af en toe om).
  3. Verdeel de abrikozen over de met bakpapier beklede roosters van de droogmachine. Leg de roosters niet te vol, want er moet voldoende lucht om het fruit kunnen circuleren.
  4. Besprenkel de abrikozen met wat van het amarettomengsel.
  5. Droog de abrikozen 20 tot 28 uur op 57 C (wissel de roosters daarbij af en toe van plaats, zodat de abrikozen gelijkmatig drogen). Ze zijn klaar als ze kleverig zijn en een leerachtige textuur hebben. Bewaar de abrikozen in een luchtdichte bak op kamertemperatuur.

 

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.