Zoute karamels (Atelier confiserie)

In het kookboek Atelier confiserie van Yasmin Othman staat op pagina 48 het recept Zoute karamels. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 60-70 stuks. De voorbereidingstijd bedraagt 10 minuten , de kooktijd is 20-30 minuten en de rusttijd: 30-40 minuten

 

Klik hier voor de recensie van Atelier confiserie.

 

Ingrediënten

  • 250 g kristalsuiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 ml  golden syrup
  • 30 g boter, in blokjes
  • 2½  tl fleur de sel
  • het merg van 1 vanillestokje

 

Bereiding:

  • Bekleed een vierkante schaal van 19 x 19 cm met bakpapier.
  • Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker, de  crème fraîche, de golden syrup en de boter op een matig vuur. Roer totdat de suiker is opgelost. Zet een suikerthermometer in de pan en breng de siroop aan de kook. Laat de siroop 15-20 minuten doorkoken totdat bij 125 °C het stadium van harde bal is bereikt.
  • Neem de pan van het vuur, voeg 1 theelepel fleur de sel en het vanillemerg toe. Roer het mengsel glad.
  • Schenk de karamel in de schaal en strooi er de rest van de fleur de sel over. Laat de karamel 30-40 minuten opstijven.
  • Leg de opgesteven karamel op een plank en snijd rechthoekjes van ongeveer 2 x 3 cm. Verpak de karamels per stuk in bakpapier. Bewaar ze maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare trommel of doos op een koele, vochtvrije plaats.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij  Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.