In het kookboek Puur eten van Pascale Naessens staat op pagina 114 het recept Appel met mozzarella in de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen. Het voorbereidende werk duurt 8 minuten, de gaartijd is 30 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Puur eten.

 

Ingrediënten:

  • 2 grote appelen
  • 10 grote plakken mozzarella
  • 2x een handvol walnoten

 

Bereiding:

  • Snijd het onderste stukje van de appelen af zodat ze mooi rechtop staan. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appelen in plakken van 1 cm. Smeer de plakjes appel in met een beetje olijfolie. Leg tussen de schijfjes appel een plakje mozzarella en kruid met een beetje zwarte peper. Reconstrueer de appel en stop er een grote prikker (satéstokje) in.
  • Plaats de appelen in een ovenschaal. Giet er olijfolie en balsamicoazijn over en zet de schaal 30 minuten in de hete oven op 180 °C. Strooi er de laatste 10 minuten de walnoten bij. Die worden dan heerlijk krokant en vol van smaak.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.