In het kookboek Koreaans van Emily Ezekiel staat op pagina 160 het recept Koreaanse rijstpannenkoeken met dadels en honing. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Koreaans.

 

Nodig:

  • slakom
  • grote koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten:

  • 8 gedroogde dadels
  • 250 g rijstebloem
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • vloeibare honing

Bereiding:

  1. HAKKEN: Ontpit de dadels en hak het vruchtvlees klein.meng het in de slakom met de rijstebloem, de suiker, de geraspte citroenschil en wat zout.
  2. MENGEN: Voeg 1,75 dl warm water toe en meng grondig. Kneed er dan in 5 minuten een deeg van. Snijd het in 12 stukken en rol er balletjes van. Bedek ze met een vochtige theedoek en houd ze apart.
  3. BAKKEN: Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en giet er de neutrale olie in.Druk elk deegballetje uit tot een cirkel van circa 5 cm doorsnee. bak ze in 3 minuten per kant goudbruin. Leg de gebakken pannenkoekjes op een bord en overgiet ze met honing.

Eet smakelijk.

 

Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.