In het boek  Pizza van Laura Zavan staat op pagina 12 het recept Bufala. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen. De voorbereiding duurt 25 minuten plus de rusttijd van het deeg. De bereiding vergt daarna nog 15 minuten.

 

Dit recept is klassiek en supereenvoudig en door de gesmolten buffelmozzarella zit er een lekker melkachtig smaakje aan.

 

Klik hier voor de recensie van Pizza.

Ingrediënten:

  • Deeg
  • 1 portie pizzadeeg in 2 stukken
  • Beleg
  • 1 blik tomaten in stukjes of gepelde tomaten (400 g)
  • 250 g buffelmozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereiding:

  • Voorbereiden.
  • Verwarm de oven voor op 240 °C boven- en onderwarmte
  • Maak de tomaten in een keukenmachine fijn of prak ze met een vork tot een dikke puree.
  • Breng op smaak met de oregano en 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg zout toe. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm dik.
  • Opmaken
  • Spreid de helft van het deg met je vingers uit. en leg dit deeg op een met olie ingevette bakplaat.
  • Verdeel de helft van de tomatensaus over het deeg, tot 1 cm van de rand.
  • Bakken
  • Zet de pizza 8 minuten onder in de oven en daarna in het midden.
  • Laat de pizza nog ongeveer 7-8 minuten verder bakken, totdat de randen van het deeg mooi bruin worden.
  • Leg intussen de helft van de plajes mozzarella op een bakplaat 3 minutenin de oven zodat ze een beetje smelten.
  • Haal de pizza uit de oven, voeg de helft van de basilicum, de halfgesmolten buffelmozzarella en een scheutje olijfolie toe.
  • Herhaal dit alles met het tweede stuk deeg.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.