In Het grote Larousse chocoladeboek  van Le Cordon Bleu staat op pagina 32 het recept Chocoladegenot. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen. De bereiding vergt 1 uur, de baktijd 20 minuten en de koelkasttijd is 1 uur.

De taart is heerlijk met een sinaasappelsorbet.
 

Klik hier voor de recensie van Het grote Larousse chocoladeboek.

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 6 eierdooiers
  • 130 g fijne kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 60 g bloem (gezeefd)
  • 30 g ongezoete cacaopoeder (gezeefd)
  • 50 g hazelnoot-, of amandelpoeder
  • 60 g boter

Voor het glazuur:

  • 100 g pure chocolade
  • 1 dl room
  • 20 g honing met een neutrale smaak.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaatstand 6). Beboter een vierkante vorm van 18 x 18 centimeter en bestuif hem met bloem.
  • De taart. Klop de eierdooiers met 100 g suiker tot een wit en schuimend mengsel. Klop de eiwitten met de rest van de suiker goed stijf en voeg ze toe aan het eierdooiermengsel. Meng in een kom de gezeefde bloem met de cacao en voeg de hazelnootpoeder toe. Roer het geheel vervolgens in drie keer door heteimengsel. Smelt de boter en schenk hem erbij. Giet het beslag in de vorm en bak de taart 20 minuten in de oven. Prik even in de taart wanneer het mes er schoon uitkomt, is hij gaar. Laat de taart afkoelen voordat u de vorm verwijdert.
  • Het glazuur. Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng in een kookpan de room en de honing aan de kook en giet het mengsel over de chocolade. Meng het goed door en laat het afkoelen. Smeer met een soepele spatel het glazuur over de bovenkant van de taart. Zet hem minstens 1 uur in de koelkast zodat het glazuur goed hard wordt.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: