Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl

 

Tussendoor of als cocktail. Voor 2 personen. Bereiding circa 10 minuten.

 

Ingrediënten:

 

 
  • 150 gram zacht fruit (aardbeien, frambozen, bramen, diverse bessen)

  • 2 takjes rode bessen

  • 4 ijsblokjes

  • 3 deciliter zoete mousserende witte wijn of champagne

  • 2 takjes munt

  • 2 mooie cocktailprikkers

  •  

    2 coupes

Bereiding:

 

 

Maak het zacht fruit schoon. Steek een braam en een aardbei aan 2 cocktailprikkers en hou deze samen met de hele takjes rode bessen achter voor garnering. Snij eventueel grote aardbeien in stukken. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze met een deegroller (of ander zwaar voorwerp) in kleine stukjes. De ijsblokjes fijnmaken met behulp van een keukenmachine kan ook. Doe de crushed ice in 2 coupes. Schep er de rest van het zachte fruit op. Schenk de wijn of champagne erover. Steek de cocktailprikkers in de coupes. Garneer met de takjes munt en de hele takjes rode bessen.

 

Tip:

Voeg eens een scheutje cassissiroop toe. In plaats van wijn kun je alcoholvrije ‘champagne’ nemen. Fruit per persoon 75 gram.

Eet smakelijk!