Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl 

 

Tussendoor of als start van de dag. Voor 2 personen Bereiding circa 10 minuten

 

Ingredienten:

  • 200 gram frambozen

  • 4 deciliter vruchtensap (aardbeien)sinaasappel

  • 2 takjes rode bessen

  • enkele frambozen als garnering

  • Blender

  • 2 rietjes

Bereiding:

 

 

Maak de frambozen schoon. Spreid ze uit in een bakje of op een bord en plaats de frambozen ongeveer 1 uur in de vriezer. Doe de bevroren frambozen met het vruchtensap in een blender. Laat de blender circa 15 seconden draaien, wacht 15 seconden en laat weer 15 seconden draaien. Schenk de smoothie in mooie hoge glazen. Garneer met de takjes bessen en enkele frambozen. Serveer met een rietje.

 

Tip:

Maak ook eens een smoothie van bevroren aardbeien, melk en vanillesuiker of een scheutje aardbeiensiroop of sinaasappelsap. Fruit per persoon: circa 110 gram (exclusief vruchtensap).