In het kookboek West eats East van Marc Declercq staat op bladzijde 27 het recept Zalm geparfumeerd met jasmijnthee. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 2 personen.

 

Klik hier voor de recensie van West eats East.

 

Ingrediënten

  • 300 g zalm
  • Sojaolie
  • 30 cl visbouillon
  • 50 g jasmijnthee, in blaadjes
  • 1 eetlepel eetbare chrysanten
  • Snufje peper en zout

 

Bereiding

  • Verdeel de zalm in tweeën en kruid af met peper en zout.
  • Bak de zalm in sojaolie aan één zijde tot deze een krokant korstje heeft.
  • Warm de visbouillon op en voeg 25 gram jasmijnthee toe.
  • Verhit een nieuwe pan en bak de overige jasmijnthee in de pan, zonder vetstof zodat de jasmijnthee verbrandt (om de zalm te roken met de aromaten van de thee).
  • Neem een platte zeef en zet deze op de pan terwijl de thee bakt.
  • Leg de gebakken zalm op de zeef zodat de zalm de aromaten van de thee opneemt.
  • Zet een deksel op de pan en laat de zalm zo gedurende 1 minuut roken.
  • Zeef de thee uit de visbouillon en serveer een kop visbouillon bij het gerecht.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.