Fondue Suisse (Culinaire kalender)

In de Culinaire kalender 2007 van Onno Kleyn staat op het blad van 20 januari het recept Fondue Suisse (kaasfondue). De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is 10 minuten. De echte Zwitserse kaas is te vervangen door gelijke delen half belegen boerengoudse en Maaslander.

ImageKlik hier voor de recensie van de Culinaire kalender 2007.

 

Ingrediënten:

 
 
  • 1 teen knoflook

  • 5 deciliter droge witte wijn

  • 600 gram kaas (Vacherin Fribourgeoise, gruyère en/of emmentaler)

  • 3 afgestreken eetlepels maïzena of aardappelzetmeel

  • Een drupje kirsch

  • Een snuf nootmuskaat

  • Peper

  •  Voldoende stokbrood

Bereiding:

  • Wrijf met de doorgesneden teen knoflook de binnenkant van de fonduepan, de caquelon, in, of pers hem in de pan.

  • Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Doe er meteen de kaas bij en laat al roerend smelten. Roer de maïzena met een drupje water en voeg dat bij de fondue.

  • Blijf roeren tot het mengsel homogeen en glad is; dat kan wel een minuut of twee duren.

  • Breng de fondue op smaak met kirsch, nootmuskaat en peper.

  • Zet de pan op het rechaud op tafel, prik stukjes brood aan de vorken en doop die in de fondue.

Eet smakelijk!

Deze kalender is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.