Kaaspoffertjes (Echte kaas)

In het boek Echte kaas van Eric van Veluwen staat op bladzijde 84 het recept Kaaspoffertjes. Poffertjes, van oorsprong Broedertjes komen uit Frankrijk, waar ze voor het eerst werden gebakken door kloosterbroeders. Dit gebeurde uit nood, omdat er tijdens de Franse revolutie een tekort was aan tarwebloem en men voor het bakken van de hosties toen is gaan experimenteren met boekweit.

ImageKlik hier voor de recensie van echte kaas.

Ingrediënten:

  • 200 gram geraspte Monnikskaas

  • 100 gram bloem

  • 2 deciliter melk

  • 3 eieren

  • zout

  • 1 theelepel suiker

  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 50 gram boter om te bakken

Bereiding:

Maak van alle ingrediënten een glad beslag met de staafmixer. laat dit een half uur rusten. Verwarm de poffertjespan en beboter deze met een stalen kwast en schep de kuiltjes vol. Temper het vuur en laat ze zachtjes aan beide kanten bruin en gaar bakken. Lekker bij gesmoorde varkensschouder en groene kool.

Eet smakelijk!