Ansjovis, geitenkaas en pruimenijs (Umami)

In het studie- en kookboek Umami van Laurent Simenel staat op pagina 149 een recept van chef-kok Cédric Denaux: Ansjovis, geitenkaas en pruimenijs. De bereiding van dir recept kost 10 minuten, het invriezen duurt 30 minuten. De hoeveelheden van dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Umami.

Ingrediënten:

  • 500 g overrijpe pruimen (Reine Claude)
  • 1 stuk droge geitenkaas (Chèvre du Rove)
  • 3 ansjovisfilets

Bereiding:

  • Voor dit recept is het heel belangrijk om heel rijpe pruimen te gebruiken. Was, halveer en ontpit de pruimen. Pureer het vruchtvlees. Doe het in een beker van een ijsmachine en vries het in. Draai het dan in de ijsmachine tot eenluchtig en zalvig ijs.
  • Snijd de geitenkaas in stukjes. Ontzout de ansjovisfilets door ze onder koud stromend water te houden of leg ze even in een kommetje met melk. Snijd ze dan ook in stukjes.
  • Meng de geitenkaas en ansjovis. Verdeel het mengsel met behulp van een ring (of ronde uitsteker) in een mooi rondje over vier borden en leg er een quenelle of ovaalvormig bolletje pruimenijs bovenop.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: