Groenekoolrolletjes met ibericoworstjes (¡Sabor Sabor!)

In het kookboek ¡Sabor Sabor! van Sandra Alvarez staat op bladzijde 84 het recept Chorizo ibéricos a la sidra con sol verde, ofwel in goed Nederlands: Groenekoolrolletjes met ibéricoworstjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Soms is het nodig om te zondigen en ongegeneerd te genieten van eten dat je niet elke dag moet eten… Dit recept is geïnspireerd op het klassieke recept uit Asturië: chorizo a la sidra. Verse, ongedroogde ibéricoworstjes, langzaam gegaard in appelcider. De cider geeft een speciale smaak aan de worst. De saus is heerlijk om brood in te dopen. Ik maak ze graag met groene kool omdat de combinatie er leuk uitziet en ik mij minder schuldig voel als ik dit op deze manier eet.

 

Klik hier voor de recensie van ¡Sabor Sabor!.

 

Ingrediënten:

  • Zout
  • 4 groene koolbladeren
  • 4 verse ibericoworstjes
  • 50 ml cider
  • 1 el honing
  • 5 zwarte peperkorrels

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Doe er een snufje zout in en kook de koolbladeren in ca. 5 minuten op hoog vuur beetgaar. Haal ze uit het water en laat afkoelen. Doe de worstjes met de cider, de honing en de peperkorrels in een ovenschaal. Prik een paar gaatjes in de worstjes zodat het meeste vet eruit loopt. Zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de oven. Leg elk worstje op een koolblad en rol strak op. Snijd de rolletjes in stukjes van ca. 3-4 cm en zet ze vast met een prikkertje.

 

Variatietip: verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes ca. 2 min. op middelhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.

 

Wijntip: een rode tempranillo, zoals een ribera del duero crianza.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.