In het kookboek De Zilveren lepel Groente staat op bladzijde 143 het recept Wortelen met Taleggio. Het recept is makkelijk te bereiden. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen. De voorbereidingstijd is 30 minuten en de bereidingstijd duurt 40 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van De Zilveren Lepel Groente.

 

Ingrediënten:

  • Boter om in te vetten
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 800 g wortelen, in plakjes van 1 cm dik
  • 175 g taleggio, geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 100 ml melk
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

 

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 170º C en beboter een ovenschaal.
  • Verhit de olie in een koekenpan, fruit de sjalot op laag vuur in circa 5 minuten gaar; roer af en toe. Haal de sjalot uit de pan en houd hem apart. Roer de wortelen door de olie en bak ze 10 minuten; roer af en toe. Breng ze met zout en peper op smaak en bak ze nog eens 5 minuten. Haal de pan van het vuur.
  • Snijd de korst van de taleggio. Meng de kaas zelf in een keukenmachine met de eieren, parmezaan en melk en voeg royaal zout en peper toe. Doe de wortelen in de ingevette schaal en verspreid ze gelijkmatig. Overgiet ze met het kaasmengsel en zet ze 20 minuten in de oven. Haal het gerecht eruit, bestrooi het met de fijngehakte peterselie en dien op.

 

Eet smakelijk!

 

Dit kookboek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.