In het kookboek Wereldgerechten van Gordon Ramsay staat op bladzijde 184 het recept Kip in pikante kokossoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 – 6 personen.

Deze geweldig aromatische soep, tom ka gai genaamd, is een van mijn favorieren Thaise voorgerechten. Hij is ongelofelijk makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Geef voor een snelle doordeweekse maaltijd iets grotere kommen en voeg er wat geblancheerde rijstnoedels en een handvol taug

Klik hier voor de recensie van Wereldgerechten.

Ingrediënten: 

  • 2 kipfilets, ca. 250 g
  • zeezout en zwarte peper
  • 400 ml kokosmelk light
  • 600 ml water
  • een stukje verse gemberwortel van 3 cm, geschild en in plakjes
  • 4 kaffir-limoenblaadjes, doormidden gescheurd (of de geraspte schil van 1 limoen)
  • 1 stengel citroengras, onderkant afgesneden, overlangs gehalveerd
  • 2 rode chilipepers, overlangs gehalveerd en ontdaan van zaadjes
  • 1 el palmsuiker (of lichte basterdsuiker)
  • 2½ el vissaus
  • 100 g champignons, schoongeveegd
  • een handvol korianderblaadjes, voor de garnering

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets tegen de vezelrichting in kleine stukjes. Leg ze in een kom, bestrooi ze met een beetje zout en peper en zet de kom opzij.
  • Schenk de kokosmelk in een soeppan en voeg 600 ml water toe (gebruik het blik als maatbeker, dus 1½ blik). Voeg de gember, kaffir-limoenblaadjes,  het citroengras, de chilipepers, suiker, vissaus en het limoensap toe. Breng alles zachtjes aan de kook en laat het, onder regelmatig roeren, circa 5 minuten zachtjes koken, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Voeg de champignings toe en laat alles 2 – 3 minuten sudderen. Doe de kip erbij, roer goed en laat de soep sudderen tot de kip gaar is; dat duurt maar 1 – 2 minuten. Proef of u nog iets wilt toevoegen.
  • Serveer de soep in voorverwarmde kommen, maar verwijder eventueel de gember, het citroengras, de chilipepers en kaffir-limoenblaadjes; normaliter worden deze smaakmakers in de soep gelaten maar niet opgegeten. Serveer de soep meteen, met wat korianderblad erover.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.