Gepocheerd ei met hopscheuten (Hopscheuten)

In het kookboek Hop(scheuten) van Bart Wemaere staat op pagina 136 het recept Gepocheerd ei met hopscheuten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Hop(scheuten).

 

Ingrediënten:

 

  • 4 eieren

  • 280 gram hopscheuten

  • 4 plakjes gerookte zalm

  • 4  stukjes gebakken brood

  • citroensap

  • kervel

  • voor de saus:

  • 120 gram gesmolten boter

  • scheutje citroensap

  • peper, zout

  • nootmuskaat

  • een weinig room

 

Bereiding:

 

  • Maak de hopscheuten een voor een schoon, dat wil zeggen breek ze af boven het vlezige deel, zodat de hopscheut vijf tot maximaal zeven centimeter lang is.

  • Was ze grondig en blancheer ze gedurende twee minuten in licht gezouten water met een scheutje citroensap. Zo blijven ze krokant.

  • Klop de mousseline op, terwijl de hopscheuten worden opgewarmd in een weinig room, op smaak gebracht met nootmuskaat.

  • Schik de hopscheuten op een voorverwarmde schotel, met erbovenop een plakje gerookte zalm.

  • Leg het gepocheerde ei met zorg op de zalm en overgiet het bord rijkelijk met de mousselinesaus.

  • Breng dit tafereel op kleur met een stukje gebakken brood en het frisse groen van kervelpluksel.

Eet smakelijk!