In het boek Eieren van Veronique en Michel De Meyer staat op pagina 57 het recept Pittige vogelnestjes met kwarteleitjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

ImageKlik hier voor de recensie van Eieren.

Ingrediënten:

  • 8 kwarteleitjes

  • 1 ui

  • 500 gram gehakt

  • 1 ei

  • 1 eetlepel paneermeel

  • tabasco

  • 2 porties gemengde sla

Bereiding:

  • Kook de kwarteleitjes in 2,5 minuten gaar.

  • Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

  • Pel de ui en snipper hem zeer fijn.

  • Meng het gehakt met de uiensnippers, het ei en het paneermeel en breng op smaak met tabasco.

  • Pak de kwarteleitjes in het gehakt in en vorm regelmatige bolletjes.

  • Frituur de bolletjes goudgeel op 180 graden Celsius en snijd ze doormidden. Schik de sla op de borden of op een schotel en leg er de vogelnestjes op.

Eet smakelijk!