Chips van lasagnedeeg met Parmezaanse kaas (Chips)

In het kookboek Chips van Orathay staat op pagina 44 het recept Chips van lasagnedeeg met Parmezaanse kaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 30 minuten, de bereidingstijd is 20 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Chips.

Ingrediënten:

  • 8 lasagnevellen (gedroogd of vers)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 120 g geraspte Parmezaanse kaas
  •  een paar salieblaadjes
  • peper

Bereiding:

  • DE LASAGNE:
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de lasagnevellen in kokend water volgens de instructies op het pak. Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en vervolgens drogen. Snijd de vellen in repen en bestrijk elke reep aan beide kanten met olijfolie.
  • LASAGNECHIPS IN DE OVEN:
  • Leg de repen lasagnedeeg op een bakplaat met antiaanbaklaag of op een bakplaat bekleed met bakpapier zonder dat de stukken elkaar raken. Strooi er een beetje knoflookpoeder over en bedek ze met de Parmezaanse kaas. Bestrooi ze met peper en met de fijngehakte salieblaadjes. Zet ze ongeveer 15-18 minuten in de hete oven totdat de kaas gesmolten is en de lasagne krokant.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.